2021-12-15 08:48:54• hírek • Szatmár.ro

Díjazta a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjait az Élet Fája Egyesület

December 14-én, kedden a Mihai Eminescu Főgimnázium aulájában újabb akciót szervezett a szatmárnémeti Élet Fája Egyesület. A diákokkal közösen ökofenyőt díszítettek, illetve díjazták mindazon tanulókat, akik az idei évben kivették részüket az egyesület különböző megmozdulásaiból.

Boloș Natalia iskolaigazgató ünnepélyes megnyitóját követően Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület elnöke értékelte a 2021-es esztendő tevékenységeit, kiemelve a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjainak szerepvállalását, akik összesen 13-an, családjukkal karöltve segítették az idei e-hulladék gyűjtő akciók sikerét, összegyűjtve nem kevesebb mint 1020 kg ilyen jellegű hulladékot, melyet felhasználva az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és tanárai elkészítették azt a szivárványos ökle szoborkompozíciót, amely az idén átadott szatmárudvari Szamos varázsa névre keresztelt öko-turisztikai központ jelképe lett.

A méltatást követően következett a díjazás: elismerő oklevet kapott Boloș Natalia, a főgimnázium igazgatója, Groza Laura tanárnő, valamint az említett 13 diák, név szerint: Bratosin Luca, Mătase-Ilea Philip, Mocan Daria, Ortutai Mihai, Roșianu Ada, Fecske Andra, Pap Andrei, Plașin Narcisa, Trella Alexandra, Moroz Alexandra, Fazekaș Dóra, Groza Horea Andrei és Kazac Benjamin.

Az oklevelet és vásárlási utalványok átadását követően az egybegyűltek együtt díszítették fel az iskola aulájában felállított öko-fenyőt.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: